Burgemeester Rik de Lange ontvangt de dames van GoClean Duiven.

Het team van GoClean met burgemeester Rik de Lange.
Foto: RonV Media.

Woensdagmiddag mochten de jonge dames van GoClean Duiven op bezoek bij de burgemeester, hij ontving ze op zijn werkkamer in het gemeentehuis. Voor de gelegenheid had burgemeester de Lange zijn ambtsketen om, “dat hoort bij hoog bezoek” wist hij de dames te vertellen. Het team van GoClean bestaat uit Quinty, Linde, Mirte en Ilse. Zij werden begeleid door Wendy, de moeder van Quinty. De jonge dames mochten een aantal vragen aan de burgemeester stellen. De gestelde vragen liepen uiteen van “hoe word je burgemeester?” tot een vraag over huisdieren.

Na de dames welkom te hebben geheten vertelt burgemeester de Lange dat hij trots is op het team, het is belangrijk om de gemeente schoon en leefbaar te houden, afval hoort immers niet op straat te liggen:

Van jongs af aan is mij geleerd dat ik op straat en in de natuur geen rommel mag achterlaten. Gebruik prullenbakken of neem het anders mee naar huis. En wat je meeneemt van huis kun je ook mee terugnemen. Kleine moeite! Zwerfvuil is ergerlijk, het ontsiert en het is bovendien slecht voor het milieu.

Go Clean doet er wat aan! Ik ondersteun dit mooie initiatief van de kinderen en de beide moeders van harte! Door hun initiatief worden onze dorpen Duiven, Groessen en Loo schoner en nog mooier. Maar het allermooiste zou zijn als iedereen zich verantwoordelijk voelt zodat er geen rommel meer ligt op straat en in de natuur. Dan kunnen we in onze gemeente met zijn allen zeggen: Duiven Clean!

Daarmee onderstreept de burgemeester het belang van het opruimen van je eigen rommel, het is immers een kleine moeite en voorkomt veel ellende.

Op de vraag of de burgemeester zelf wel eens afval van straat opraapt klinkt een bevestigend antwoord: “Ik erger me aan afval dat op straat of in de natuur ligt. In de buurt van mijn huis pak ik het op en gooi het in de afvalbak. Het staat netter en is goed voor het milieu als iedereen zijn afval opruimt. Grote delen van Duiven krijgen warmte van de AVR, daar wordt afval verbrand” legt hij uit aan de kinderen, ook dat draagt bij aan duurzaamheid. De dames krijgen alle tijd om vragen te stellen. Zelf heeft de burgemeester nog iets te vertellen over de ambtsketen welke speciaal voor Duiven is gemaakt door een lokale edelsmid: Tessa Reimer. De schakels symboliseren golven die refereren aan de twee rivieren (Rijn en IJssel) waar Duiven aan ligt, verder zijn de wapens van Duiven, Groessen en Loo erin opgenomen. In het hart zit een medaille die je kunt draaien, met aan de ene zijde het wapen van Duiven, voor lokale aangelegenheden, aan de andere zijde het Rijkswapen voor gelegenheden met landelijk (rijks) belang.

Na ruim een half uur waarin persoonlijke vragen openhartig werden beantwoord, was de ontvangst voorbij. Op het veldje voor het gemeentehuis werd nog geposeerd voor een foto. En passant werd een leeg blikje cola dat op het gras lag door een van de dames opgeraapt en in de afvalbak gegooid…

Reacties

article
799
Woensdagmiddag mochten de jonge dames van GoClean Duiven op bezoek bij de burgemeester, hij ontving
https://duiven.nieuws.nl/k/799/burgemeester-rik-lange-ontvangt-dames-goclean-duiven/
2017-08-30T16:15:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/95/2017/08/30140054/IMG_5773.jpg
Knipsels