Loes Jonkers Uitvaartverzorging persoonlijk en toch veilig

Foto: Loes Jonkers Uitvaartverzorging

Advertorial – Het is 9 uur op zondagmorgen als mijn telefoon gaat met een melding van overlijden. Voorzichtig geeft de zoon aan dat vader overleden is aan COVID-19.

Ik luister naar zijn verhaal, naar de vreselijke situatie die zich voor heeft gedaan, naar de angst die voor deze familie werkelijkheid werd. En op zijn vraag of ik nog wel langskom om voor vader een waardig afscheid te regelen, antwoord ik volmondig “ja natuurlijk kom ik naar jullie toe.” In overleg met de familie wel goed beschermt. Omdat zij zelf ook aangaven veel in contact te zijn geweest met vader en niet het risico willen lopen dat ze zelf het virus bij zich dragen en zo andere mensen besmetten.

1,5 meter afstand is een behoorlijke afstand, een mondkapje zorgt voor afscherming van je eigen gezicht, terwijl je juist zo persoonlijk wilt zijn op zo’n moment. Maar misschien heeft dit moment, deze manier van regelen, door er toch fysiek te zijn voor de familie, juist wel gebracht bij hen wat zij echt nodig hadden.

Het gevoel opgevangen te worden en samen een intiem en persoonlijk afscheid te regelen voor vader. De familie kijkt terug, ondanks deze tijd met vele regels, op een mooi en intiem afscheid waarbij vader volledig centraal stond.

Loes Jonkers


www.loesjonkersuitvaart.nl