Kindercomité Groessen wint met nipt verschil de ‘Das Groessen Kwis 2017’.

Na twee weken vol spanning afwachten is het hoge woord er uit, het Kindercomité gaat er met de Das Groessen bokaal 2017 vandoor. In Zaal Gieling vond zaterdagavond de uitreiking plaats, daar zaten rond de 400 deelnemers in spanning te wachten op het moment suprême. Tweede plaats ging met een verschil van slechts zes punten naar het team van Handbal Dames1&2, de derde plaats werd binnengesleept door team Oude A.

“Twee jaar geleden zijn we met een ludiek idee gekomen, daar bleek veel animo voor.” verteld Sjoerd Geurts namens Das Groessen, “het was tijd voor iets nieuws, iets leuks” vervolgd hij. Sjoerd schetst kort het ontstaan van de ‘Das Groessen Kwis’, het idee sloeg zo goed aan dat er werd gevraagd of dit ieder jaar georganiseerd kan worden, gezien de tijd die erin wordt gestoken is besloten eens in de drie jaar een nieuwe ‘Kwis’ uit te schrijven. “Voor een dorp met ruim tweeduizend inwoners is het fantastisch om te zien dat er zoveel animo voor is, zo’n vijfhonderd deelnemers verdeeld over drieëndertig teams namen deel, ongekend! ” verteld Sjoerd zichtbaar trots. Voor de winnaars bekend worden gemaakt wordt er een filmpje afgespeeld waarin de deelnemers worden gevolgd, het muzikale intermezzo is verzorgd door ‘Josie Jo’ uit Zevenaar.

Zaterdag 17 juni heeft de ‘Kwis’ plaatsgevonden, deelnemende teams gingen ‘s morgens de opdrachten halen en begonnen aan een bijzondere dag. De opdrachten bestonden uit weetjes en feiten, doe opdrachten en een ‘geheime opdracht’. In samen werking met rijschool Kinkelder uit Duiven werd een heus theorie-examen afgenomen in de kantine van Sportclub Groessen. Eensgezind als de Groessenaren zijn was de uitslag unaniem, geen enkele deelnemer wist voldoende punten te halen om te slagen voor het examen. Uiteraard werd dit tijdens de uitreiking met een ludiek sausje overgoten en met zichtbaar plezier kenbaar gemaakt. Met een video en slideshow werden een aantal onderwerpen uitgelicht, met enige humor werden de fouten benoemd, wat mede zorgde voor een goede sfeer in de zaal.