Officiële opening Remigiusplein met festiviteiten.

Het Remigiusplein ten tijde van de oplevering.
Het Remigiusplein ten tijde van de oplevering.
Foto: RonV Media.

Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het centrum van Duiven, onder de noemer ‘Vitaal centrum’ heeft het gebied rondom de Remigiuskerk en het gemeentehuis een metamorfose ondergaan. In stappen is de oude bebouwing gesloopt en heeft plaatsgemaakt voor nieuwbouw, met als uiteindelijke doel een aantrekkelijk levendig centrum te creëren.

Aan het begin van de zomer is het Remigiusplein opgeleverd, een waterpartij, kunst en terrasjes maken het tot een gezellig middelpunt van Duiven. In de bestrating zijn ornamenten ( Duifjes) verwerkt waarop feiten en weetjes uit de geschiedenis van Duiven staan, het braakliggende terrein waar voorheen het postkantoor was gevestigd is ingezaaid met gras en vormt het nieuwe evenemententerrein.

Vrijdag wordt het plein officieel geopend door wethouder Ton Spaargaren, burgemeester Rik de Lange zal de naam van het evenementen terrein bekend maken. Aansluitend start “Battle of the Bands”, een zestal bands uit de Liemers gaat onderling de strijd aan en een jury bepaalt de winnaar. Ter afsluiting van de feestelijke opening zal een vuurwerkshow worden opgevoerd, aansluitend wordt de winnaar van de Battle bekend gemaakt.

Zaterdag kun je terecht in de pop-up locatie in de Passage, de gemeente heeft twee locaties beschikbaar gesteld voor maatschappelijke doeleinden. Zaterdag is er een creatieve kinderworkshop welke door drie Duivense kunstenaars wordt ingevuld. U vindt de locatie aan de buitenzijde op Elshofpassage 22, tegenover de Lidl.

Zondag vindt het jaarlijkse septemberevenement “Duuve te gek!” plaats.