Remigiusplein officieel geopend, een plein om trots op te zijn.

Het Remigiusplein is vrijdagavond feestelijk geopend door wethouder Ton Spaargaren. Aansluitend maakte burgemeester Rik de Lange de winnaar bekend van de prijsvraag een naam te geven aan het evenemententerrein. Winnaar Koen Wildenbeest werd getrokken uit vier inzenders die dezelfde naam aan het plein gaven, de winnende naam is: ‘Liemersplein’.

Na de opening van het Remigiusplein en de bekendmaking van de winnaar was het tijd voor de “Battle of the bands 2017”, een muzikale strijd tussen zes bands met roots in de Liemers. Zes bandjes kregen ieder een klein half uur om de jury en het publiek aan hun kant te krijgen. Publiekslieveling was de Duivense band “Shame Parade” die het jonge ‘thuispubliek’ op hun hand had met een stevig stukje rock, waarbij opgemerkt dat de band vooral de steun had van eigen fans.

Favoriet van de jury en winnaar van de Battle was de Arnhemse band ‘Smoking Alaska’. Uit handen van burgemeester Rik de Lange van Duiven ontvingen zij de bokaal en een cheque ter waarde van €750,- om te gebruiken voor een volgend optreden. Na een spectaculaire vuurwerkshow vanaf het dak van de Ogtent gaven de winnaars van de Battle het publiek een muzikaal sluitstuk van de avond.

Het was een geslaagde avond volgens de organisatie, enthousiast werd geroepen: “volgend jaar weer!”.  Jong en oud waren te vinden op het plein en na de Battle ging het dak er af. Een dj vulde met een stukje muziek de pauzes op en het volle plein ging los na de laatste band, er werd spontaan een polonaise ingezet waaraan ook leden van de band Shame Parade deelnamen. Op een ander nummer ging het letterlijk van ‘links naar rechts’ in de tent op het plein, de spreker die de avond aan elkaar breidde kreeg amper de kans om de prijsuitreiking aan te kondigen. Duiven heeft wat het voor ogen had, een centraal punt waar mensen bijeen komen, een plein om trots op te zijn!