‘Duuve te Gek!’, Duiven op zijn best.

De laatste zondag van september is de uitgelezen mogelijkheid om je als vereniging of ondernemer voor te stellen aan het Duivense publiek, van school tot sportvereniging, van straattheater tot het Mobile Media Lab van de politie, je vindt het bij “Duuve te Gek!’.

Het weer zit mee, het zonnetje laat zijn stralen over het centrum van Duiven vallen. Vanuit alle hoeken van Duiven trekt men op de fiets of te voet richting het centrum, daar is het gezellig druk en  kan men terecht bij ruim 70 kraampjes en andere stands. Het was het eerste evenement waarbij het onlangs opgeleverde ‘Liemersplein’ in zijn geheel werd gebruikt.

Verschillende verenigingen en maatschappelijk betrokken organisaties uit Duiven stellen zich voor, in de vele kraampjes die staan opgesteld kun je terecht voor een praatje en informatie. Op het Remigiusplein krijgen koren en bandjes een podium, de Remigiuskerk heeft de deuren geopend en toont ‘Kunst in de Kerk’. Er staat een mobiel museum en een keur aan kraampjes met uiteenlopende onderwerpen. De gemeente Duiven staat bij de ingang van de Passage aan de Elshofstraat, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maart 2018 zijn de meeste politieke partijen met een stand aanwezig.

Op het Koning Willem-Alexanderplein kun je zelf actief deelnemen, er wordt een complete work-out gegeven. Hetzelfde geldt voor het onlangs opgeleverde Liemersplein, daar kun je voetballen, korfballen, springen op een trampoline of luchtkussen en er staat een echte bowlingbaan. Langs het Patersbosje geeft de politie een kijkje achter de schermen, in het Mobile Media Lab vind je veel informatie. Uiteraard staan er een surveillancewagen en arrestantenbus waar je zelf even in mag zitten, verder kun je de gevaren, hoe het is als je met drank of drugs op achter het stuur kruipt, ervaren. Naast voorlichting kun je in met een Virtual Reality bril op plaatsnemen in een simulator voor een ritje.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, als onderdeel van het overkoepelende evenement kun je voor een hapje en een drankje terecht. “Pruuve te Gek!’ is er voor de horeca, naast de snelle hap kun je ook meer verfijnde snacks en producten vinden. Of je nu op zoek bent naar een frietje, broodje hamburger of een biologisch product uit de streek, je vindt het in een van de vele kraampjes.