Springen en swingen in de regen.

De laatste zondag van de maand is koopzondag in Duiven, daaromheen wordt er altijd iets georganiseerd, vandaag was het ‘springen en swingen’. Op het Remigiusplein en de Pastoriestraat stonden een aantal springkussens waar de kinderen zich konden vermaken, op het podium stond een bigband.

Het weer was niet bepaald zomers te noemen en deed een flinke duit in het zakje, de harde wind en druilerige regen nodigden niet uit om lekker op het terras te gaan zitten. Hoewel de kinderen zich prima vermaakten op de springkussens zaten de ouders te verkleumen op het terras, in plaats van een pilsje of iets fris werd er voornamelijk koffie of thee geschonken. Zelfs het bedienend personeel leek zich niet buiten te willen wagen, “Ik zit er al ruim tien minuten, maar niemand vraagt me ‘wilt u iets drinken?’. Ik ben maar opgestapt, ze willen niks verdienen denk ik” zegt een man die met zijn zoontje opstaat en wegloopt.

Het podium is leeg, de instrumenten zijn afgedekt met een zeil, uit de speakers klinkt zo nu en dan wat muziek. Een enkeling waagt zich af en toe op het podium en geeft een roffel, de meeste zoeken in de Ogtent de warmte op en schuilen er voor de regen. Tegen half drie wordt het iets drukker en start de muziek, storm loopt het echter niet. Het herfstachtige weer speelt het evenement op de eerste zomerse zondag parten.