Truckersrun Westervoort raast door de Liemers.

Een vast onderdeel van ‘Westervoort in beweging’ is de Truckersrun op zaterdagmiddag, tientallen chauffeurs en transportbedrijven rijden vrijwillig mee in een tocht door de Liemers en de Achterhoek.

Doel van dit evenement is mensen met een beperking de dag van hun leven te bezorgen, zij mogen meerijden in het konvooi en genieten met volle teugen.  Chauffeurs poetsen hun wagen op en versieren het met een bloemstukje, vlaggetjes of zitten met een clownsneus achter het stuur, alles om de doelgroep een onvergetelijke dag te geven. Voor dat laatste is echter niet veel nodig, de gelukkigen die mogen meerijden genieten er zichtbaar van en zwaaien enthousiast naar de toeschouwers.

De route was dit jaar aangepast, er werd in tegenovergestelde richting gereden dan voorgaande jaren. Of dit gevolgen heeft gehad is niet geheel duidelijk, wel stonden er op sommige plaatsen minder toeschouwers dan andere jaren. Daarnaast lijkt het alsof er na de pauze een kortere route is gekozen, er zijn berichten dat er niet door het centrum van Didam is gereden en mogelijk is door Zevenaar op het laatste moment  eveneens een andere route gekozen dan vooraf gepland. Voor zover bekend stonden er mensen tevergeefs te wachten langs de Wilhelminastraat in Didam en is het konvooi daar niet langsgekomen.

De stoet trok vanaf het Hazeland en reed een stukje door Westervoort, via de Rivierweg ging het langs Duiven richting Giesbeek. Daarna ging het via Doesburg, Doetinchem, Didam en Zevenaar terug naar Westervoort, daarbij kwam het konvooi door Groessen en ging via de Heiliglandsestraat, Rijksweg, Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat, Eltensestraat en de Heilweg terug naar Westervoort om te eindigen bij Zalencentrum Wieleman.