Duurzame fietsaanhanger voor GoClean-Duiven, milieuvriendelijk zwerfvuil opruimen.

De 'fietskar' is overhandigd.
De 'fietskar' is overhandigd.
Foto: RonV Media.

Met dank aan “Kleur uw buurt”, een project van de gemeente Duiven, en Liemers Fietsen heeft GoClean een speciaal voor hun aangepaste aanhanger ter beschikking om het zwerfvuil van straat te halen, ze kunnen het afval zelfs ter plekke scheiden!

Woensdagmiddag werd een op maat gemaakte ‘fietskar’ aan de dames van GoClean-Duiven overhandigd, vanaf nu kunnen ze nog efficiënter werken. Op een paar kleine dingen na is de aanhanger klaar, deze is door Michiel de Warle ( eigenaar Liemers Fietsen) en zijn team op maat gemaakt voor de dames. Een belangrijk aspect is het materiaal waarvan de ‘duurzame’ aanhanger is gemaakt, in plaats van kunststof is de constructie gemaakt van aluminium en hout. De aanhanger kan achter een fiets worden gehangen, de fietsen van Peggy en Wendy krijgen beiden een koppeling. Naast voldoende ruimte voor de grijpstokken, afvalzakken en ander materiaal zijn er twee houders gemaakt voor afvalzakken. Door twee afvalzakken te gebruiken kan ter plekke het afval worden gescheiden, het PMD- ( Plastic/Metaal/Drankenkartons red.) afval gaat in een andere zak dan het restafval. Twee handgrepen en een standaard maken het mogelijk de kar te voet achter je aan te slepen, kortom: multifunctioneel.

Vanmiddag werd de fietskar officieel overhandigd, uit handen van wethouder Johannes Goossen ( CDA) en gebiedscoördinator Glen van Gene is de aanhanger bij Liemers Fietsen ter beschikking van de dames van GoClean Duiven gesteld. Quinty, Linde, Mirte en Ilse hebben wel een idee om de kale aanhanger ‘te pimpen’. Hun moeders Wendy en Peggy hebben daar een eigen idee over, binnenkort maken ze zelf bekend in welke vorm dit zal worden gegoten. Als blijk van waardering kreeg Johannes Goossen een duurzaam presentje, de vier jonge dames overhandigden hem een “GoClean-Duiven bijenhotel.