Dag twee van de 4Daagse zit er op, vanwege de hitte een zware dag.

Met temperaturen boven de dertig graden is de tweede dag van de 4Daagse zwaar, waar gisteren de route was aangepast om niet dezelfde problemen als een aantal jaar terug op de Oosterhoutsedijk te krijgen, zijn er vandaag geen extra maatregelen genomen. Met de voorspelling dat eind van de middag een storing met veel onweer over Gelderland trekt kun je hier aan twijfelen, maar rond 17:00 uur is het nog steeds goed gegaan.

 

Wel zijn er meer mensen dan normaal opgevangen met problemen, er zijn veel ambulances opgeroepen en het Nederlandse Rode Kruis heeft de handen vol. Niet alleen lopers worden bevangen door de hitte, ook langs het parcours zijn er toeschouwers die in de problemen zijn gekomen. Zelf heb ik waar mogelijk een schaduw plek opgezocht, een koelbox met drie liter koud water staat naast me, het is zwaar om te verslepen met alle apparatuur er ook bij, maar niks vergeleken met de inspanning die de lopers moeten leveren.

Gesproken over de lopers, vandaag is het gelukt vier inwoners van Duiven voor de camera te krijgen! Helaas was de muziek op mijn locatie te hard voor een klein interview op camera, maar een foto is gemaakt. De Gemeente Duiven in zijn geheel vertegenwoordigd in de Daagse, bij me hebben zich twee inwoners van Duiven gemeld, uit zowel Loo als Groessen heb ik eveneens een loper gesproken. De eerste dame die ik vanmorgen voor de camera kreeg was gekleed in het roze, het is dan ook ‘roze woensdag’ en het gaf de stoet lopers zeker kleur.

In dit artikel heb ik een aantal foto’s geplaatst om de sfeer weer te geven, neem een kijkje op Facebook en ‘tag’ een van de vier om ze te steunen! Ken je iemand die meeloopt maar mij nog niet heeft gespot? Tag deze persoon ook, morgen sta ik ergens op de Zevenheuvelenweg, tot dan!