Opening ‘buurtlounge’ in het Huis van Droo.

Woensdagmorgen werd de ‘buurtlounge’ in het Huis van Droo aan de Fuutstraat geopend, twaalf vrijwilligers hebben de handen ineen geslagen en faciliteren een gezellige plek om een bakkie te doen, een ouderwets spelletje en in de toekomst wellicht een workshop.

Vanaf 30 augustus is het tussen 10 en 16 uur mogelijk een kopje koffie te drinken in de ‘buurtlounge’ in het Huis van Droo aan de Fuutstraat, je kunt er op je gemak een krantje lezen of een spelletje doen. Met dit initiatief krijgt het gebouw meer een uitstraling als buurthuis zoals het bedoeld is, twaalf vrijwilligers nemen om beurten de diensten op zich.

Aan een soort ‘stamtafel’ kun je op je gemak een krantje of tijdschrift lezen, in de hoek staat een televisie en enkele bordspellen, er is een sjoelbak en ruimte voor activiteiten. De gymzaal van het pand kan worden gehuurd en biedt iedere eerste woensdag plaats aan de ‘Kidsclub’ georganiseerd door de wijkraad Oud-Zuid. In de toekomst zullen er waarschijnlijk ook workshops worden gegeven, zoals een knutselochtend of andere creatieve activiteiten.

Voor het terras, waar alleen een grote parasol staat, heeft de wijkraad Oud-Zuid twee picknicktafels aangeboden, deze zijn eveneens te gebruiken als bankje door een zijde op te klappen. Helaas leent het weer er zich vandaag niet voor om lekker buiten te gaan zitten, hoewel de twee bankjes weersbestendig zijn door twee lagen beits.

Beheerder Mikado spreekt van “een droom die uitkomt” met het openen van de buurtlounge.